måndag 13 februari 2012

Phu Quoc

Idag var det dags att lämna Hoi An. Det hade inte varit något problem att hänga några dagar till i denna alldeles underbara stad, men nu har vi ju tyvärr begränsat med tid och det är ju andra ställen vi vill hinna med också.

Under resans gång har vi blivit lite intresserade av den lilla ön Phu Quoc som skall vara fin, så istället för att fortsätta söderut längs kusten från Hoi An och hamna i Nha Trangh eller Pan Thiet så bestämde vi oss för att åka till Phu Quoc. Flygbiljetter och hotell bokades så sent som igår och i morse kl sex kom taxin och hämtade oss och vi åkte 25 km till flygplatsen i Da Nang. 7.50 gick flyget med Jetstar till Ho Chi Minh. Första flygsträckan hade Martin bokat via en hemsida där allt information var på Vietnamesiska. Google Translate verkar dock ha fungerat fint för bokningen var som den skulle och vi kom iväg utan problem. Flygresan ner till Ho Chi Minh tog 1h och 10 min. Där fick vi vänta i två timmar och bytte sedan flygbolag till Vietnam Airlines och till ett mindre propellerplan där man bara satt två stycken på varje sida om gången. 45 minuter tog den flygresan och vid 12 landade vi på Phu Quoc.

Både i Ho Chi Minh och Phu Quoc är det fruktansvärt varmt. Nu har vi ju rest kanske 200 mil söderut från Hanoi och det har också visat sig på termometern som nu visar 33 grader. Det känns långt borta att vi satt och huttrade i 16 grader och duggregn i Hanoi för drygt en vecka sedan.

När vi kom fram blev det taxi till hotellet som ligger en bit utanför staden/samhället. Dock ligger de flesta hotellen här utspridda över den flera km långa strandremsan så det är inte så att vi bor helt off från alla andra. Det finns en del att anmärka på här; som att personalen knappt pratar engelska eller att man skulle kunna köra en fot genom rumsdörren om man vill, vilket inte är nödvändigt då man ändå kan slita upp dörren utan att använda nyckeln. Vi har dock det vi behöver (förutom väl fungerande wifi på rummet så vi kan posta bloggen när vi vill) och kommer sannolikt inte att tillbringa mycket tid på hotellet. Efter ett antal dagar med ganska mycket sightseeing och förflyttningar blir det nu framför allt sola och bada och slappa på agendan. Vi har så klart redan kollat in stranden och tillbringat eftermiddagen där och intagit både sen lunch, eftermiddagsöl och middag. Stranden verkar fantastisk av det vi hittills sätt; jättelång, ren och fin. Imorgon kommer vi sannolikt att tillbringa större delen av dagen där.

 








4 kommentarer:

  1. Man får suga i en del information från era resor. Bra skrivet, bättre än blondinbellas blogg som jag annars läser..

    SvaraRadera
  2. Hej Malin. Jag har precis fått länken till er blogg från Jonathan. Jättekul att läsa om er Vietnamvistelse. Du skriver verkligen bra. Ni har besökt samma ställen som vi varit i. Hanoi (vår andra hemstad där vi tillbringat över 2 månader), Hoi An och nu Phu Quoc. Nu får ni säkert några lugna sköna dagar efter allt "kulturarbete" ni ägnat er åt. En tripp till stranden Bao Sao på östra sidan är något jag rekommenderar. Ha det fortsatt riktigt härligt. Jag kommer att följa era fortsatta äventyr.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset Åke, kul att du läser bloggen! Bao Sao har vi varit på idag då vi bränt runt med motorbikes på ön. Väldigt fint!

    Hoppas att allt är bra med hela gänget på kontoret. Jag har det fantastiskt men jag saknar er lite:-). Ska faktiskt bli himla kul att börja jobba om knappa tre veckor och då ses vi.

    //Malin

    SvaraRadera
  4. Niko - Tackar, trevligt att höra, bloggar ska ju både vara lärorika och underhållande ;D Har själv inte läst Blondinbella men misstänker att den inte är så lärorik...

    SvaraRadera