söndag 19 februari 2012

Ho Chi Minh City - Shopping och barhopping

Idag hade vi så en heldag inne i Saigon på schemat. Då vi läst på internet att de turoperatörer som de två hotellen vi bott på här i Saigon saluförde inte verkade hålla måttet hade vi som prio att hitta en bra tur ner till Mekong deltat med en turoperatör som fått goda omdömen, samt som inte totalt ruinerade oss. Vi hade dock redan in i dagen hyfsat bra koll efter att ha sökt en hel del på internet igår kväll över vad som fanns till buds.

Vi bestämde oss idag för att skippa hotellets frukost och gick istället vidare över till "Backpackers district" för att äta vår frukost där. Det är också i detta område som de flesta turoperatörer finns. På väg till frukoststället pratade vi med en del turoperatörer och samlade på oss broschyrer för att kunna jämföra och söka efter recensioner på internet. Under frukosten bestämde vi oss så för att boka en tvådagars tur ner till Mekongdeltat med en turoperatör vid namn Sinh Tourist, tidigare kallad Sinh Café. De hade fått väldigt bra kritik och att de tvingats byta namn på sitt företag för att det tillkommit så många copycats kändes som ett gott omen. Sagt och gjort bokades så denna tur med avresa i morgon 20/2.

När detta var klart och vi kommit väl in i förmiddagen bestämde vi oss för att gå bort till Ben Thanh Market. Vi har under hela vår vistelse bott alldeles intill denna marknad men har ännu inte under våra tre tidigare dagar i staden  varit där. Ben Thanh Market ses som något av epicentrum av Saigon, och det är även intill denna marknad som hubben i Saigons hela transportsystem ligger. Ben Thanh Market är en av de tidigaste byggnaderna i Saigon och ses som en symbol för staden. Läser man reseguider brukar denna marknad komma fram som toppkandidat över vad man inte får missa om man är i Saigon. Här säljs lokalt hantverk, kläder, souvenirer och mat. Vi blev dock inte alls imponerade av denna marknad och gick igenom den mest för att ha gjort det än för att vi tyckte det var intressant eller roligt. Förutom delen där mat säljs, är hela marknaden bara nuförtiden en enda stor turistfälla, knappast värt ett besök. Vill man se en riktig lokal marknad är det bättre att besöka An Dong Market som vi skrev  om häromdagen och vill man hitta bra shopping ska man bege sig till Saigon Square Shopping Centre. För "måste" faktorn kan det ju dock vara värt att göra ett kortare besök. Nattmarknaden som börjar då dagmarknaden stänger, ligger runt Ben Thanh Market och kan vara väl värt ett besök för att äta kvällsmat på, då det är många såväl turister som Saigonbor som äter och spatserar runt här då.




Efter detta besök promenerade vi så bort till Saigon Square för att se om vi kunde få lite shopping gjord. Denna marknad är främst fokuserad på kläder, väskor/ryggsäckar, samt sedvanliga märkeskopior av klockor, solglasögon och dylikt. Det fina med denna typ av shopping i Vietnam är dock att flera märken på dessa försäljningsställen är äkta. Detta då dess fabriker ligger i Saigon. Det gäller bara att veta vilka märken det gäller.



Då det nu började nalka sig eftermiddag och vi gått mycket kände vi att det var dags att återställa vätskebalansen, och vilket sätt är bättre att göra detta än att barhoppa på Saigons lyxhotells rooftop bars? Vi började därför med att gå till ett av de mest klassiska hotellen i Saigon, nämligen Caravelle Hotel. Denna Rooftop bar heter Saigon Saigon och ligger på nionde våningen. Vi lyckades få bästa bordet i hörnet av byggnaden med utsikt ner mot Operan och vägkorsningen intill.



Efter detta gick vi så över till Sheraton Hotel och deras Wine Bar. Denna ligger på 23 våningen. Utsikten härifrån var magnifik och vi lyckades även här få ett perfekt bord med utsikt över hela stadens siluett. Till vänster ser man här Bitexco Financial tower och tittar man till höger ser man REX Hotel, (vilket vi besökte häromdagen), samt Saigon City Hall. Däremellan har man delar av övriga Saigon och det är också här emellan som solen går ner. Dagens solnedgång som vi här bevittnade var inget annat än hänförande. De bilder som vi tog mellan vi i beundran såg på detta fenomen lyckades dock tyvärr inte göra solnedgången rättvisa.






Kvällen avrundades så med lite god kvällsmat i närheten av just Bitexco Financial Tower. I morgon bitti åker vi på en två dagars tur ner till Mekong deltat. Det är därför inte säkert det blir något inlägg i morgon kväll, men skulle så vara fallet blir ju inlägget i övermorgon istället mycket längre, win-win oavsett alltså ;D




På återhörande...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar