tisdag 14 februari 2012

En dag på stranden...

I morse tittade vi ut ur vår bungalow och konstaterade precis som Tomas Ledin att, ”Det blir en dag på strandeeen”. Sagt och gjort traskade vi så efter frukosten ner till Long beach, vilket är vid vilken strand vi bor. Det var också vid denna strand vi solade och badade igår. Long beach sträcker sig längs en stor del av västra kusten av Phu Quoc och är 10 km lång. Här låg vi så under hela förmiddagen och njöt av solens varma strålar, varvat med havets relativa svalka. Lufttemperaturen höll dryga 30 grader och vattentemperaturen var knappa 30 grader, så havets svalka var som sagt relativ.
 

Ett av sätten som fisket går till är att de från stranden lägger ut långa nät som sedan för hand dras in. Fångsten läggs sedan direkt upp på presenning vid strandkanten, varefter var och en får plocka de fiskar de vill ha, som sedan vägs och betalas för. Här snackar vi således färsk fisk.



Vietnamesisk fiskebåt.

 Long Beach

När det började närma sig lunchdags bestämde vi oss för att ta en promenad på 3,5 km längs stranden upp till öns största stad Duong Dong, där det bor 25000 invånare. Av dessa såg vi dock inte många och känslan vi fick av Duong Dong var mer av en spökstad än att det skulle vara öns största stad. Till stadens försvar var vi dock inte vid Duong Dong Riverside Market där kanske alla människor hängde när vi var där. Efter vi ätit lunch återvände vi så till Long Beach för ännu mer skönt sol- och havsbadande. När solen väl gått ner i havet och vi kände oss färdiga för dagen promenerade vi så hemåt. På hemvägen passade vi dock på att även äta nere på stranden på en liten familjeägd restaurang. Efter en hel dag i solen är vi rätt trötta varför det med stor sannolikhet blir en rätt lugn kväll. I morgon har vi dock planer på lite mer aktiviteter där vi hade tänkt utforska delar av ön.

 Hamnen i Duong Dong







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar