onsdag 22 februari 2012

Sista dagen i Ho Chi Minh City

Denna dag var vår sista i Ho Chi Minh City och då vi tillbringat nästan en vecka i staden och dess omgivningar, samt betat av alla sevärdheter, så fanns inga måsten på agendan. Därför ägnades denna dag mest åt shopping och att driva runt i största allmänhet.

Inte så långt från där vi bor finns ett köpcentrum som heter Saigon Square. Där har vi varit förbi flera gånger tidigare och rekat vad som kan vara bra att handla och idag var det dags att spendera sina sista Vietnamesiska Dong där. Utbudet är ganska bra och priserna låga. Framför allt kan man fynda North Face kläder och ryggsäckar vilket kostar en femtedel av priset hemma. Max alltså - många saker är ännu billigare. Gillar man Hollister och Abercrombie & Fitch så finns det också i överflöd. Av dessa märken får man också sannolikt äkta saker, då respektive företag har sina fabriker utanför Ho Chi Minh. Bland det enorma utbudet hittade vi också en hel del Vagabondskor, färdigmärkta med svensk prislapp, fast med en till prislapp med ett betydligt lägre pris i dong. Sedan finns så klart också alla de andra vanliga märkeskopiorna representerade.

Det blev lite shopping, men hade helt klart kunnat bli mer om vi hade haft mer utrymme i väskorna. Efter shoppingen gick vi och åt Vietnams "nationalrätt" - Pho, på ett ställe som heter Pho 2000.  Pho utallas "Fo" och är en nudelsoppa med biff, kyckling, grönsaker eller hur man nu vill ha sin pho. Pho 2000 var ett enkelt ställe där sopporna kostade 15 spänn, men tavlor i restaurangen visade att Bill Clinton varit där och käkat pho för tio år sedan. Det var gott med pho och vi blev mätta och belåtna.



Efter detta tog vi en halvtimmes promenad till ett Taoist-tempel som heter Jade Emperor Tempel. Där var inte många turister utan mest locals som bad och offrade alla möjliga saker till gudarna; guldfiskar som släpptes ut i en damm, sköldpaddor i en annan damm, frukt, blommor, pengar och rökelser.



Efter den längre promenaden kostade vi på oss en taxi tillbaka till staden. På kvällen gick vi en sväng i backpackerkvarteren och  kollade på folklivet. Då vi ätit rätt mycket Vietnamesiskt käk de senaste dagarna blev det middag på Pizza Hut idag. Ikväll blir det till att försöka få ordning på packningen och se om man får ner det som man handlat. Imorgon vid 11.30 går flyget till Siem Reap, Kambodja.



2 kommentarer:

  1. Jäkla vilken resa ni gör
    tycker det är väldigt spännande att gå in o läsa lite om vad ni gör...

    synd bara att man inte e med... ;-)

    ha gott

    SvaraRadera
  2. Hallå där NickZ, kul att du uppskattar det vi skriver gör, och framförallt att du själv kommenterar, roligt!

    Ha det gött så länge, imorgon 27/2 lämnar vi Kambodja och flyger vidare mot Bangkok

    //M

    SvaraRadera