onsdag 18 januari 2012

Prolog - Martin & Malins Sydostasien 2011

En kulen höstdag 2010 satt såväl jag som Malin på restaurang M5 och drömde oss bort mot sydligare breddgrader. Vi bestämde oss därför för att resa iväg tillsammans och i januari 2011 gick flyget söderöver. Vårt mål var sydostasien, men då vi båda två spenderat mycket tid i Thailand tidigare, valde vi att vid denna resa exkludera detta land helt och istället koncentrara oss på länderna längre söderut. Vi flög därför först till Singapore, varefter vi reste vidare till den Indonesiska ön Bali. Resan avslutades så i Malaysia och Kuala Lumpur.

 

Sommaren 2011 bestämde vi oss för att göra en ny resa i sydostasien under vintern 2012. Under hösten 2011 reste jag ner till Thailand, där Koh Samui, Koh Phangan och Koh Tao utforskades, varför mitt intresse för Thailand inte var särskilt stort inför denna resa heller. Efter visst diskuterande kom vi så fram till en rutt för resan, i vilken vi skulle få möjlighet att upptäcka resterande länder i sydostasien.

Bloggen Martin & Malins Sydostasien 2012 börjar således där vi avslutade vår första resa, nämligen i Malaysias Kuala Lumpur. Där träffas vi 25/1. Jag åker dit från Stockholm och Malin kommer dit från Nya Zeeland, där hon rest runt under en månads tid innan vår gemensamma resa inleds. Hennes Nya Zeeland-äventyr återfinns i denna blogg.

Återkommer med tänkt resrutt för Martin & Malins Sydostasien 2012
M&M


Visa MartinOchMalinsSydostasien2012 på en större karta

1 kommentar:

  1. Irene o Torbjörn31 januari 2012 kl. 16:23

    Tack för kortet roligt att höra från er
    Ha det så bra.

    SvaraRadera