fredag 27 januari 2012

Semestern inledd - Langkawi, Malaysia

Idag började äntligen den gemensamma semestern på allvar och det var dags att resa till första destinationen Langkawi, en ö i norra Malaysia som ligger nära gränsen till Thailand och en timmes flygtur från Kuala Lumpur.

Frukost var snabbt avklarat. Hotellet Concorde Inn som är halalcertifierat och muslimskt, erbjöd en rätt ok frukostbuffé där bacon och andra produkter av gris saknades, men det fanns tillräckligt mycket av annat för att vi skulle bli mätta och belåtna.

Utcheckning var snabbt avklarat och kl 10 satt vi i hotellets shuttlebus till Kuala Lumpur International Airport, KLIA. Därifrån tog vi en annan buss till LCCT (Low Cost Carrier Terminal) som Air Asia flyger ifrån. Den bussresan var ett kapitel för sig när det gäller kaos och oeffektivitet, då trettio ryssar skulle på samtidigt och det inte fanns något bagageutrymme utan alla vi passagerare skulle ha in våra resväskor och annat i bussen. Någon slags bussanställd fanns ombord för att dirigera passagerarna till sina platser, samt ta betalt, men han var nog full på jobbet för rörigt var bara förnamnet. Annars är det mesta ganska uppstyrt och välorganiserat här i Malaysia så denna bussresa överraskade lite. Vi var redan incheckade och behövde bara droppa våra väskor innan det var dags att gå till gaten och vänta på att få gå ombord.


Den korta flygresan upp till Langkawi var stillsam och behaglig utan turbulens, men när piloten meddelade att vi gick in för landning kom vi snabbt in väldigt lågt över öppet vatten och det kändes som att vi var farligt nära vattenytan och var på väg att landa där istället.  Många minuter flög vi så och ön såg man oroväckande långt borta i fjärran. Malin satt på helspänn, men oron var obefogad och allt var i sin ordning och 10 min senare kunde vi landa på Langkawis flygplats.
När vi tagit oss med taxi till Pantai Cenang där vi skall bo var det fortfarande för tidigt för att checka in, så vi gick till ett ställe och käkade lunch. Notan för det gick på 58 MYR, ca 140 spänn för två huvudrätter med ris till, fyra öl och två färskpressade juice – som hittat.



Eftermiddagen har vi tillbringat på stranden med lite solande, promenad och en öl i solnedgången. Stranden är fantastiskt fin och solen går ner i havet rakt utanför, så man kan sitta med sand mellan tårna och njuta av utsikten.


Nu har vi inte varit här så många timmar ännu, men det känns redan som att vi kan rekommendera detta ställe till alla som vill ha en vacker strand, mysfaktor och billiga priser men vill slippa ihärdiga strandförsäljare, massageerbjudanden och tonvis med svenskar och andra semesterfyllon. De flesta turisterna här verkar vara inhemska semesterfiraren och kineser som firar kinesiskt nyår.

Imorgon ska vi försöka hyra vespor och utforska ön lite närmare.

Manana
M&M



Visa större karta

2 kommentarer:

  1. Ser ju inte dumt ut alls.. kanske får bli nästa tripp...
    Här hemma är det sådan där go o mysig snålblåst..

    Men sitter mest inne vid brasan, drömmer om min nästa tripp, samt försöker bli frisk från min lunginflammation...

    SvaraRadera
  2. Hoppas du snart tillfrisknar. Krya på dig!

    SvaraRadera