fredag 27 januari 2012

Motorcykeläventyr på Langkawi


Efter de vanligt morgonbestyren var det idag dags att hyra vespor för att utforska ön lite på egen hand. Första uthyraren vi gick till krävde MC-kort, men nästa ställe var inte lika noga. För 30 MYR per styck och dygn kvitterade vi ut en varsin vespa. Malin hade inte kört dessa fordon tidigare, men efter lite instruktioner kändes läget under kontroll och det var dags åka mot dagens första stopp som var Langkawis linbana, en av öns största sevärdheter.



Linbanan går i 45 graders vinkel upp till en bergstopp 700 m över havet. Den totala längden är 2,2 km och linbanan öppnades 2003. När man väl kommit upp till toppen kan man sedan beundra utsikten i 360 grader samt spatsera på en svängd bro mellan två bergstoppar. Vid klart väder ser man ända till Thailand. När vi väl kom fram var det väldigt lång kö till linbanan, men kapitalstarka individer kunde köpa sig förbi kön genom att betala extra, vilket vi tyckte det var värt att göra.


 
 Efter detta stopp drog vi vidare mot stranden Tengkorak där tydligenöns locals skall hänga på fritiden. Denna strand var inget spektakulärt, men det var en trevlig avstickare.
Efter ett snabbt kik på öbornas strand åkte vi vidare till det som skall vara öns vackraste strand, Pantai Tanjung Rhu. Detta är i huvudsak en privat strand och två lyxhotell är belägna där och tar upp det mesta av stranden. Allmänheten har dock tillträde till en del. Ett par km innan man åker in på vägen mot stranden är det avspärrat och en vakt har koll på vilka som åker in på området. Det var verkligen fint där. Inte mycket folk alls, klart vatten, vit sand och kalkstensformationer som stack upp ute i vattnet. Vi passade vi på att ta ett dopp och sedan åt vi lunch på en restaurang som i huvudsak utgjordes av plaststolar under en presenning. Maten var dock delikat och det blev chicken satay respektive grillade räkor och juice, cola och kokosnötter som dryck.

Nu började det bli sen eftermiddag och eftersom vi inte ville köra vespa i mörkret var det dags att börja åka hemåt. Lite roligt var det också att längs gatorna och i träden sprang det omkring vilda apfamiljer som var ytterst nyfikna och mycket söta. Titt som tätt fick man även väja för kor som tyckte gatan var en alldeles förträfflig plats att hänga på.

 
Nedan kan ni se en karta som visar dagens utflykt, det blev ca 7,5 mil på vesporna. Trafiken här på ön är ganska lugn, så oroliga föräldrar kan lugnas med att allt gick helt smärtfritt, vad det gäller körningen ;) Vi kom tillbaka till byn där vi bor i tid för att inte missa kvällens solnedgång och eftersom det var fredag byttes AW ut mot AV (After Vacation) dvs Tiger-beer på stranden istället för Norrlands Guld på M5. 



Visa större karta

På återhörande
M&M

 
Visa större karta

2 kommentarer:

  1. Ser underbart ut. Är det varmt i vattnet?

    SvaraRadera
  2. Langkawi är riktigt, riktigt, bra. Skulle tippa att såväl vatten- som lufttemperatur ligger runt 30 grader. Helt ok alltså ;)

    SvaraRadera