söndag 4 mars 2012

Sista dagen innan hemfärd

Idag var det så vår sista dag i Bangkok, tillika vår semesterresa. Vi hade inge direkta aktiviteter planerade för dagen, utan hade tänkt att vi skulle ta det rätt så lugnt. Vi inledde dagen med en promenad längs Sukhumvit Road upp till Siam Square, vilket ligger cirka 2,5 kilometer bort från hotellet. Där gick vi omkring lite i de shoppingkomplex som finns där, vilket vi inte tidigare hade gjorts under vår vistelse här i Bangkok. Här ligger Central World, Siam Paragon, MBK Center, Siam Center, Platinum Fashion Mall med flera. Vart och ett av dessa shoppingkomplex är enorma och sett bara till Central World är det ensamt det tredje största shoppingkomplexet i världen. Det var också detta som sattes i brand av regimkritiker den 19 maj 2010. Varken Malin eller Martin var dock särskilt shoppingintresserade denna dag, så efter en lunch nere i den lika enorma food courten tog vi Skytrain tillbaka till hotellet.



Under eftermiddagen och fram till dess att solen gick ner låg vi så på takterassen och laddade kroppen med D-vitamin, då det nu säkerligen kommer dröja lite innan vi ser solen på detta sätt igen. Idag har det varit 36 grader varmt och strålande solsken från en klar himmel. Här i Bangkok är luftfuktigheten betydligt lägre än i Siem Reap så även om temperaturen varit ungefär densamma på båda ställena så känns värmen inte alls lika jobbig här i Bangkok. I väntan på att åka ut till flygplatsen spenderades kvällen längs Sukhumvit Road.


Vi kommer inte att komma hem så bruna som man kanske kan förvänta sig av några som varit på en femveckorsresa i Sydostasien, för egentligen har vi inte solat så jättemycket sett till hela tiden som vi har varit borta. Det blev fyra dagar i Langkawi då vi ju inte hängde på stranden hela tiden utan gjorde andra saker också. Det var ju också precis i början på resan som vi var där. Sedan dröjde det ända till Phu Quoc innan det blev riktigt standhäng igen och även där gjorde vi ju mer saker än bara solade. När vi åkte från Phu Quoc var vi rätt så bruna, men sedan dess har det ju gått två veckor och solbrännan försvinner irriterande fort.  Efter 20 timmar i den torra luften i ett flygplan kommer vi sannolikt att komma hem med samma bleka uppsyn som när vi lämnade Sverige.

5 veckor, 4 länder, 10 destinationer - sol&bad, kultur, natur, historia, storstad. Denna resa är nu över och det är svårt att plocka ut ett favoritställe, då alla varit så givande och är så vitt skilda från varandra att det inte går att ställa det ena mot det andra. Det är också denna mix av destinationer som gjort resan så fantastisk som den blev. 


Visa MartinOchMalinsSydostasien2012 på en större karta

Hoppas ni har haft samma nöje av att följa oss på vår resa som vi har haft att via denna blogg skriva om den.

Till nästa resa....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar